Få masser af sjov med dit eget paddleboard

De såkaldte SUP board eller paddleboard er et kæmpe hit, og med god grund. SUP står for ”Stand Up Paddle”. Det er en af de hurtigst voksende vandsportsaktiviteter i hele verden, og flere og flere vælger at investere i deres eget board. Det er en hyggelig aktivitet, som man kan dyrke alene eller med venner og familie. I Danmark findes der utallige steder, hvor man kan dyrke denne sportsgren, fordi der er mange kystlinjer med forholdsvist roligt vand og masser af søer, vandløb og åer, hvor man kan slå sig løs.

Hvilken type paddleboard skal man vælge?

Det er nemt at gå til et paddleboard, fordi det ikke kræver det store ift. fysik eller teknik, som almindelig surfing derimod gør. Det kræver dog, at man har udstyret i orden. Her er noget af det første, man skal overveje, om man vil have et fast eller et oppusteligt board. Der er mange argumenter for, hvorfor et fast board er bedre, men den store fordel ved et oppusteligt er, at det vejer mindre, og er det nemmere at transportere rundt. Det er også mere behageligt at sidde på knæ på et oppusteligt board, og det får ikke lige så mange ridser, som et fast gør. Til gengæld vil man med et fast paddelboard opleve, at det glider hurtigere gennem vandet og er stivere.

Pris og kvalitet hænger sammen

Det er lidt af jungle, når man skal købe et paddleboard. De fås fra helt ned til 900 kr. og op til flere tusinde. Man skal dog være opmærksom på, at der kan være stor forskel i kvaliteten af de anvendte materialer. Ofte kan man få en pakkeløsning, der indeholder board, pumpe, taske og andet smågrej, man får brug for. Derudover bør man overveje at investere i en våddragt, da man så kan bruge boardet udenfor badesæsonen også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *