kontorstol baekkenbund

Forebyggelse mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

Tips og tricks mod rygsmerter

Har du tit problemer med din ryg? I denne artikel får du råd og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne undgå rygsmerter. Dette er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men snarere husråd og udtryk for god snusfornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens artikel, men som råd du eventuelt kan bruge til dagligt!

Tips til at undgå ondt i ryggen

De følgende forslag kan nogle gange hjælpe ved smerter i ryggen:

  1. Brug din krop aktivt når du har fri
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for dem der arbejder på kontor eller lignende så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælper til at bevæge sig mere (læs mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  4. Styrk dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Træn din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft rigtigt – Det kan du se yderligere information om her hos HK
  7. Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

Stiv ryg er første tegn på rygsmerter

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og udfører øvelserne ovenfor. Så vil du på den måde kunne slippe for at få ondt i ryggen
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Det er altid bedst at spørge en gang for meget! De har en uddannelse og erfaring i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *